Skip to main content

Shockwavetherapie bij spasticiteit en MS

Shockwavetherapie, een nieuwe behandeling voor spasticiteit na bijvoorbeeld een beroerte (CVA) en multiple sclerosis (MS) toegepast

Bij spasticiteit is er sprake van een verhoogde spierspanning of onwillekeurige bewegingen in de arm en/of het been, waardoor pijn, kramp of fysiek ongemak kan ontstaan. Uit recente onderzoeken blijkt dat shockwavetherapie een veilige, effectieve en praktische behandeling is om de spierspanning te verlagen en negatieve gevolgen van spasticiteit te verminderen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld complicaties worden voorkomen.

 

Hoe werkt Shockwavetherapie?

Behandeling

De fysiotherapeut beoordeelt na een intake en onderzoek, en in overleg of na verwijzing van de behandelend arts, of shockwavetherapie geïndiceerd is. De behandelkop van het shockwaveapparaat wordt circa 3 minuten over de spierbuik heen bewogen.

De behandeling is (redelijk) pijnvrij en bestaat uit maximaal 3 behandelingen (1x per week), waarna het effect gemiddeld 3-4 maanden kan aanhouden. Naast shockwavetherapie wordt ook gekeken of andere behandelingen nodig zijn zoals bijvoorbeeld het dragen van een spalk of oefentherapie.

Ook voor bewoners van Vlaardingen is zo'n deze therapie mogelijk. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van een specialist (neuroloog of revalidatiearts).

Voor vragen, verwijzing en/of aanmelding kunt u telefonisch en via e-mail contact met ons opnemen op telefoonnummer 010-4759508 of per e-mail fysiotherapie@zgvlaardingen.nl.