Skip to main content

Feestelijke opening leerafdeling Zonnehuisgroep Vlaardingen: Een stap vooruit in innovatie en zorgonderwijs

10-10-2024 Nieuws
Feestelijke opening leerafdeling Zonnehuisgroep Vlaardingen:  Een stap vooruit in innovatie en zorgonderwijs

Woensdag 9 oktober werd de nieuwe leerafdeling geriatrische revalidatiezorg bij Zonnehuisgroep Vlaardingen feestelijk geopend. Het doel van de leerafdeling is het creëren van een innovatieve omgeving, waarin samenwerking en professionele ontwikkeling centraal staan. Tijdens de opening gaf manager geriatrische revalidatiezorg (GRZ), Priscilla van Geffen, een presentatie waarin ze de aanleiding en doelstelling van dit bijzondere initiatief toelichtte. "We willen een leeromgeving bieden waarin toekomstige zorgprofessionals zich kunnen ontwikkelen. Dit project is niet alleen bedoeld om studenten te behouden voor de zorg binnen onze organisatie, maar ook voor de bredere zorgsector in de regio." Ook opleidingscoach Petra van Heijningen gaf een presentatie. De opening werd bijgewoond door medewerkers van Zonnehuisgroep Vlaardingen, de stagiaires, vertegenwoordigers van Albeda, de gemeente Vlaardingen en cliënten. Deze brede opkomst benadrukte de gezamenlijke inspanning om van de leerafdeling een succes te maken. De leerafdeling is opgezet in nauwe samenwerking met de Zorg Innovatie Academie (ZIA) en Albeda en zorgt ervoor dat studenten in een praktijkgerichte setting kunnen leren en bijdragen aan de zorgkwaliteit.

Leren en groeien
Tijdens de opening deelden ook de cliënten, teamleider Anouk Heblij en medewerkers hun ervaringen met de nieuwe leeromgeving. Ze benadrukten hoe belangrijk deze leerafdeling is voor de toekomst van de zorg binnen de organisatie. De stagiaires, die een centrale rol spelen in het succes van de leerafdeling, spraken met enthousiasme over hun ervaringen. Ze gaven aan dat ze volop de ruimte en begeleiding krijgen om leiderschap te ontwikkelen, en dat ze zich veilig voelen om te leren en te groeien. "We voelen ons echt centraal staan binnen deze omgeving, en dat geeft ons vertrouwen om als professioneel te ontwikkelen," aldus een van de stagiaires.

Toekomstbestendig leerklimaat
Het team van Zonnehuisgroep Vlaardingen en haar partners willen deze leeromgeving door laten groeien tot een toekomstbestendig leerklimaat. De ‘lessons learned’ van het eerste jaar spelen hierbij een belangrijke rol. Zonnehuisgroep Vlaardingen kijkt ernaar uit om met elkaar te blijven leren en innoveren, en zo bij te dragen aan de toekomst van de zorg. Deze nieuwe leerafdeling vormt een belangrijke stap in het behoud en de ontwikkeling van zorgprofessionals in een tijd waarin de zorgsector meer dan ooit behoefte heeft aan goed opgeleide en betrokken medewerkers. De komende jaren wil Zonnehuisgroep Vlaardingen met deze innovatieve aanpak niet alleen haar eigen medewerkers versterken, maar ook een waardevolle bijdrage leveren aan de zorg in de regio.

Leerafdeling

 

‹ Terug